29 March 2007

MTV Adria Viktor Party

Ta skuštrana voditeljica z MTV Adria, Martina, je med žurom malo prepevala, potem pa je na specialno željo zapela še en refren for your eyes only. Punca ma fantastičen glas in lepo poje.

25 March 2007

Viktorji

Malo drugače ...



24 March 2007

Pipi in Melhijad

Danes v Planici: Melhijad, kaj je to velik objektiv? Nič lažjega ... (dejansko) :)

:)

22 March 2007

S fotkičem na plažo, top(less) view

Na levi so sramežljive, na desni pa se lepo nastavljajo soncu in še komu. Na žalost boljšega zooma takrat nisem imel s seboj :)

21 March 2007

The King of Rock n' Soul

Med prebiranjev blogov opazim, da Funky šnicl objavi novičko in nekaj videoposnetkov o rojstnem dnevu soul music legende, morda v naših krajih malo znanega, Solomona Burkea. Pri nas kakor vem, še ni nastopal, upam, da kdaj bo, smo ga pa leta 2004 v živo spremljali v Trbižu. Koncert narejen kar v hali zadružnega doma, za 300-400 sprva sedečih, kasneje pa skakajočih gledalcev. Salomon je star 67 let in zaradi bolezni in posledično večje teže, zelo težko hodi, praktično cel koncert presedi na svojem soul prestolu. No, to ga nikakor ne ovira med prepevanjem, saj je njegov glas fascinanten in poln energije, show, ki ga naredi pa tak, da ti ostane v spominu. Obiskovalke nežnejšega spola ob koncu obdari z vrtnico. Na odru ga spremljata sin, ki je hkrati varnostnik in back vokalist, hčerka, ki prepeva, pihalna sekcija in odličen spremljevalen bend. Morda pa tole prebere kakšen od organizatorjev in ga iz Švice, kjer ima v okviru jazz festivala 20. julija koncert, skupaj z Vanom Morrisonom, pripelje še v naše kraje.



20 March 2007

Še ena zarota proti fotoblogerjem: He took my place away

Evo, tale stvor je pristal na intervju.

Parking 50 : 50

Pogled na naše parkirišče. A kdo ugane, kje je meja med enim in drugim stopniščem? :)

E.T. took my place

Do zdaj je pridno sedel na kamp stolčku, danes pa se je odločil, naredil korak naprej, in mi zasedel mesto. Izgleda, da ima sneg in bližajoča se polna luna vpliv na vse :)

Sneg pred pomladjo

Ko na sveže zapade je najlepše, še predno se zdani in ga zapacajo avtomobili, pa še tak zadušen zvok je ko pada. Potem, ko smo uspešno odprli Matejevo foto razstavo (super izbor fotkic, priporočam ogled) v Pilonu, mi ni dalo miru in sem še malo zaokrožil po mestu.Prizori so super, če maš pa še zimske gume je pa tud vožnja prav fina, prometa itak ni veliko ob tej uri. Zarad mene naj še pada celo noč. Hja, pa še smučal bomo lahko kakšen dan dlje :)





19 March 2007

Joan Baez na poti v Ljubljano

V Ljubljano prihaja legendarna pevka Joan Baez, ki bo 30. 3. nastopila v Hali Tivoli. Toplo priporočam ogled. Morda za tiste, ki je ne poznate. Gospa je nekaj časa hodila z Bobom Dylanom, nastopila pa je tudi na Woodstocku, še vedno pa deluje kot aktivistka na različnih področjih, od varstva človekovih pravic do okoljevarstvenih zadev. Kot glasbenica je praktično ves čas na turneji. Imel sem srečo, in jo leta 2004 že gledal v bližnjem Teatru Romano v Trstu, kjer je v res idiličnem okolju ustvarila super vzdušje in s svojim bendom odigrala odličen koncert, nato pa si je vzela slabi dve uri časa in vsem, ki s(m)o jo čakali v vrsti, namenila nekaj besed, avtogram in nasmeh za posnetek. Jaz že komaj čakam. Tule je nekaj slikic od takrat in dokaz da se splača v vrsti čakat za lep avtogram s srčkom :)





Iron Maiden Expedition v Beograd - the Movie

Poleg že objavljenih fotkic s koncerta Maidnov, sem megabajte kuril tudi na svojem Ixusu, ki je pridno video beležil tole foto ekspedicijo, predvsem v smislu, kako za fotografa zgleda pot na nek koncert in dogajanje tam. Kot sem že zapisal se samo fotkanje ni izteklo najbolj idealno, saj so nas postavili na tribune. Še svoj komentar glede video posnetka. V snemanju in montaži bo treba še precej vaje, ampak za prvo silo bo čisto ok. Have fun in upam, da se tole komu zdi smiselno početje :)

16 March 2007

Iron Maiden v Beogradu

Evo, kako bi si človk lahko želel še kaj lepšega, kot da večer pred odhodom na metalski koncert legendarnih Iron Maiden slikaš balerine in pajkičarje v Hali Tivoli, dan za tem pa še turbozvezdo Ceco :)

No ampak v Beograd smo šli. Z avtom. Priznam, ne da se mi z busom, ker traja predolgo, kar naprej se ustavlja za wc, been there, done that, got a t shirt, bi rekli kolegi amerikanci. No tokrat je foto ekspedicija uspela le delno. Hala 1 beograjskega sejma je bila nabasana do fula in organizatorji so tudi ograjo, ki običajno loči oder od publike in kjer je plac za fotkanje, pomaknili kakšen meter preveč naprej in tako so se notri lahko stilnili le strički v fluorescentnih jopičih, ki so mirili in ohlajevali razgrete metalce v prvih vrstah. So pa fantje in dekleta v tistih vrstah imeli super prednost, odličen plac za dobre fotke, res je blo videt malo morje digitalcev. Ni preostalo drugega, kot da smo šli na balkon in več kot 50m stran škljocali oder in pikice na odru. Res predaleč za za kakšne super portrete, ki sem se jih nadejal. Ampak tko to pač je, vedno ne gre do fula :) Upam, da bo v Ljubljani 2. junija šlo bližje. No, priznam, po koncu treh komadov sem na hitro škljocnil še par slikic izza odra na punktu, ki je sicer nudil super vpogled v zakulisno dogajanje med samim koncertom. Over all zanimiv dan ali kot je rekel en srbski varnostnik, Ovde je pravi pakao. Video coming soon! Za zdaj nekaj foktic. Enjoy.







15 March 2007

Men in black

Danes je bilo v centru Kranja, pred hotelom, vse v črnem. Znotraj tiskovna konferenca Cece, zunaj kričeče fenice, male Cece, cel kup body guardov in zloščena črna limuzina.

Limuzina..
Men in black

Radio check 1,2,3

Pa je šla karavana ...

10 March 2007

Na cviček k Lojzetu

Lojze Slak je itak legenda in pred časom sem en dan, po službeni dolžnosti, preživel z njim. Kdo bi se branil tega? Fajn je blo poslušati njegove zgodbe s turnej, gostovanj in špilov. Cviček, ki ga je pridelal je odličen, zanimivo pa je bilo videti tudi vsa priznanja, zlate, srebrne, platinaste in nevemkakšne še plošče. Ko vidiš gor cifro, 3 milijone prodanih nosilcev zvoka, ti da kar mislit. Hude cifre so to. Jasno, brez harmonike ni šlo in spodaj je kratek posnetek igranja med sešnom (posneto na hitro in kratko, kar s funkcijo snemanja zvoka na preview slike, ki je sicer super, ko si moraš kaj pribeležit, btw, a kdo to uporablja drgač?)



09 March 2007

Med koncertom v Cankarju...

Včasih smučam hit, včasih pa počas je pred časom prepeval Košir...no, pri fotkanju koncertov bi lahko zadevo prevedli nekako v: včasih fotkaš vse, včasih pa mal manj ...tko je bilo tud včeraj, ko smo po klasičnih desetih minutah zapustili dvorano in čakali na drugi del koncerta. Vmes pa smo naredili inventuro opreme v naših torbah in predebatirali vse o sistemu delovanja naramnic na torbah ...

08 March 2007

Na izrecno željo ...

Na izrecno željo Minutke in Manj in verjetno še kakšne ženske bralke teh vrstic ...

05 March 2007

Še za naju karte prosim ...

Po divjem vikendu med smučarji legendami v Kranjski Gori, še bolj divjemu tednu, kjer smo foto obdelali in ovekovečili dan z Ladom Leskovarjem, Lojzetom Slakom (btw, odličen cviček je pridelal), v petek podebatirali še z Borisom Kopitarjem, je v nedeljo ostalo le še sklepno dejanje, so called "narodno-zabavno ljudskega tedna", kot sem ga poimenoval, in sicer fotkanje koncerta Wernerja. Priznam, privoščil sem si nekaj izletov na zrak in vmes malo grel aparat :)

01 March 2007

MInuta in manj moments ...

Evo, otvoritev razstave Minute in manj je za nami. Je blo ful fajn. Izvedeno je blo tudi prvo, zdaj tradicionalno dviganje fotoreporterke. Nekaj utrinkov da bo šlo v zgodovino :)

enooka s tamalimi

blo je vroče, ampak to ni to ...

flaška je šla na tla ...

dviganje fotoreporterke verzija 1.0

ena roka polna, druga še v akciji :)