30 November 2006

Orglice - Sugar Blue

Blues mi je blizu, dosti ga poslušam. Eden izmed inštrumentov, ki jih človek tam redno sliši pa so orglice. Priznam, vedno sem si želel obvladati igranje orglic, pa najbrž nikoli ni bilo dovolj časa ali pa volje, da bi se jih res naučil in so hitro romale nazaj na polico. Me pa zato vedno navdušijo muzičarji, ki to spravijo do nivoja, da pozabiš slikat in samo gledaš ter poslušaš. Eden takšnih je legendarni Sugar Blue, pred časom se je mudil v Avstriji in odšpilal res da dol padeš. No, za tiste, ki ga morda ne poznate, naj omenim, da za svoje delo dobil grammya, igral pa z zvezdami ranga Rolling Stones, Muddy Waters, BB King, Bob Dylan, Frank Zappa, ... nepozabno. Če bo kdaj spet igral v bližini (baje, da živi v Švici, dosti igra v Italiji) toplo priporočam ogled. No, takole pa mi je poziral za šankom po nekaj minutnem pogovoru in podpisovanju orglic na katere si ne upam igrat, da se podpis ne bi znucal :)

29 November 2006

Nick Cave

Danes je bolj zaspan dan, na radiu pa so lih zavrteli nicka Cavea, človk bi šel kar zalegnit. Še ena iz arhiva dogajanja v lanskem letu...

28 November 2006

Tablice na vratih

Brskanje po arhivu fotk je vedno zabavno, in četudi nima veze z muziko, ki jo največ fotkam. Zdaj, ko so aktualne tablice na vratih, popisi nepremičnin in podobno, mi je, ob pregledu arhiva, v oči padla ena posneta neke noči, lani, v Tuzli.

Shaolini

Prejle sem po TV videl nekaj o shaolinskih menihih, o tistih, ki potujejo po svetu in prikazujejo svojo različico kung fuja in telovadbe. Ne tako dolgo nazaj smo jih lahko gledali v Ljubljani (fotke sem naredil na tiskovni, sem kar nehal slikat in gledal ter se čudil) . Še zdaj mi ne gre iz glave, kaj ti mladinci počnejo in do kam sterajo svoj um in telo. Hudo.


27 November 2006

Bobnarji pozor!

Če ne veste, kje bi vadili - ideja !



Vikend paket ...

Vikend je bil zanimiv. Poleg koncerta Tinkare v CDju in Bryana Adamsa v nedeljo, je sobota v Orto prinesla Sausagese, ki so praznovali 14. letnico in menjavo pevca: Primož <--- Goran . Nekaj utrinkov dogajanja ...







Pa začnimo ..



Vroča tema pri vsakem fotografu - kaj naredit, če v kakšnem časopisu vidiš objavljeno svojo fotko in jasno nisi podpisan. No, v Nedelu, to nedeljo, gledam, berem, in preberem članek o neki iluzionistični skupini Phenomena z Jesenic (linka do njihovega pagea ne najdem, če ima kdo prosim za info, nima veze z bendom da Phenomena) ki prijateljuje z Davidom Copperfieldom. Jasno, ker je njihov "prijatelj", so se z njim slikali.

Po dveh predstavah čaranja v Tivoliju, sem se odločil in Copperfielda čakal, da se je odpravil iz dvorane z željo, da bi dobil še kakšno neodrsko sliko (čeprav tudi tiste niso bile kaj zelo uporabne) in ker se je tam nabrala množica ljudi, ki so počeli isto, je pač prišlo do skupinskega fotkanja in ker sem prijazen, pač takšno fotko tistim, ki to želijo, za lastno uporabo, tudi pošljem. No ampak tile fantje so jo pa potem uporabili, nič vprašali, nič podpisali. Klasika, pri nas - žal. Ni lepo to počet. Dejte drugič poslat mail in vprašajte, sej se da vse zmenit.






Hello world

Ok - hello world. Tko se je včasih reklo. Danes majo že vsi (tudi slo fotografi) bloge, zakaj ga ne bi mel še jaz? Modna muha? Trenutni navdih? Ma, kaj pa vem. Slik je tolk, da jih je škoda imeti samo na disku. Poglejte, pa še kdaj pridite nazaj.

M.