23 February 2007

Kje so slike?

Cel večer sem slikal en event. Nekje proti koncu sem zamenjal kartico. Prva se je pač nafilala. Pridem domov, pretočim drugo - vse ok, vtaknem prvo, ki je bila polna in debelo pogledam, saj so se mi pokazale fotke od eventa pred dvema dnevoma, ki sem ga že zbrisal kartico pa formatiral, nocojšnjih pa nikjer. Ker se mi to še ni zgodilo mi ni nič jasno. Poizkusil sem z image recovery programi (gre za lexar kartico) in ta ni najdu nič konkretnega. A ma kdo kakšno idejo kaj bi še probal? Zjutraj probam še v firmi na MACu, pa da vidim, če bo tam kaj drugače. Res kriza.

6 comments:

OLKI said...

Definitivno sranje!!!

Iz tega razloga jaz nikoli kartice ne filam do konca, pustim plac za 3, 4 posnetke...

Vsakič ko fotke pretankam, kartico v aparatu formatiram in nikoli ne brišem fotk med samim delom...

Nič to je moja receptura, ki mi je do sedaj delovala...ni pa nujno, da me ne bo kap čez pol ure. Namreč kartice tako kot vse tudi crkujejo!!

Gregor Harih said...

Ajajaj. Kriza. Se mi še ni zgodilo. Nimam pa tudi ideje, kak jih dobit nazaj.

Anonymous said...

bo treba kar na dve kartici naenkrat zapisovat. Saj ima 1ka to moznost ane? Ce ena crkne, mas se vedno drugo kopijo.

Miro said...

ma ja, od zdaj naprej bom skoz delu še kopijo :)

No zadevo še rešujemo, mogoče bo pa šlo. Je pa povezano z macom, ki je baje občutljiv če kartico po nesreči potegneš ven in readerja. Kolega je že imel podobne probleme, pa so rešili. Držmo pesti.

Gregor Krašnja said...

Se strinjam z Olkijem ,tudi sam sem imel podobne težave ko sem nafilal kartico do konca ,potem pa preko fotoaparat nalagal kartice na pc,zadnjih 50 fotk je bilo totalno uničenih ,tako sedaj kopiram slike preko čitalca ,kartico pa ravnotako formatiram preko čitalca.

ps od takrat ničveč ne filam kartice do konca :)

Miro said...

Nekaj nam je uspelo, nekaj pa ne.

Drugače pa te težave povezujemo z MACom in tem, da kartico potegneš iz čitalca predno jo "undockaš". A ma kdo kaj izkušenj s tem?

NI pa mi jasno zakaj se je to zgodilo kljub temu, da sem kartico, kot vedno, pred začetkom fotkanja formatiral v aparatu, vmes slike še gledal, ko pa sem jo potegnil iz aparata, in kasneje doma dal v čitalec slikic ni blo sploh....

Nja, bo treba pazit - to bi bil nauk zgodbe.