22 February 2007

Pot v backstage

Kljub temu, da fotografi načeloma pri velikih koncertih nismo zaželjeni v zaodrju in kakšnih bližjih srečanj (razen tistih ko smo pod odrom in nas kdaj pa kdaj pogledajo v objektiv) s tujimi zvezdniki nimamo. Včasih se komu vseeno uspe postaviti v vrsto srečnežev, ki lahko obiščejo sveti "no access" prostor in spoznajo (t.i. meet & greet) gostujočega.

Pri meet & greetih imaš več konceptov, eden je industrijski, kjer muzičar pride pozdravi in gre, res 5 minut, akcija, kakšna skupinska fotka in gremo, drugi pa je vsekakor toplejši, kjer si "zvezda" vzame čas tudi za malo pogovora s prisotnimi, kakšno individualno fotkanje in podpisovanje plošč, kitar, dekoltejev, ramen in še česa. Mark Knopflerja poslušam že dolgo in moram rečt, da je bilo srečanje z njim presenetljivo. Če ga poizkusim postavit v katero izmed zgoraj opisanih kategorij, bi pasal nekje vmes. Njegov spremljevalni bend je igral havajske melodije, super, potem je prišel big Mark in precej rutinsko opravil s srečanjem. Podpisal, se pofotkal in šel. Meni je delovalo hladno, pričakoval sem več, mogoče zato ker sem pač fan. A za nas je bilo to vseeno srečanje s kraljem. Z Davorinom, sva sicer teh srečanj že nekaj videla, ampak tule nama je vseeno zmanjkalo besed in sva zaribala. Na koncertu pa je bilo super :) Kakšne so vaše izkušnje s temi rečmi?

... samo za nas so igrali ...

... pride Mark ...

... band še vedno igra ...

... Mark podpisuje, sledi slikanje in handshake ...

... in potem odigra koncert

1 comment:

Anonymous said...

Na koncertu Depeche Mode za Bezigradom sem imel funkcijo ofisl fotografa in med drugim je bilo treba poslikat tudi Meet&greet. Srecnezi so se razdelili v dve skupini, stali so si par metrov narazen. Band pride do prve grupe, skljoc 3 posnetke, se prestavijo do druge grupe, skljoc 3 posnetke, na koncu se fotkanje s predstavnikom slovenske zalozbe in gredo... vse skupaj ne vec kot 3 minute.
Zelo zelo hladno vse skupaj.