16 July 2007

The Rolling Stones - Beograd

Evo, po napetih zadnjih dneh, ko se ni vedelo kako in kaj, je v petek popoldan prišla novica, da bom v soboto lahko fotkal Rolling Stonese na koncertu v Beogradu. Takšnega adrenalina od takrat naprej še nisem doživel. Vse povezano z legendami je tako profesionalno, da samo gledaš. Že sama navodila za fotkanje, ki vsebujejo podatke o tem koliko se slika, kakšna je luč, s katere višine in oddaljenosti se slika, kakšno opremo priporočajo itd. Pot Beograd je bila jasno precej živčna, čim prej sem hotel biti tam, da bo vse sigurno. In vse je bilo ok. Ob 21.30 se je začelo, pred tem pa natančna navodila, kje kdo stoji, pod odrom nas je bilo samo 14, po sedem na vsaki strani. Meni so dodelili prostor pred Ronnijem. Med čakanjem fotografiranje publike ni bilo dovoljeno, do začetka showa smo bili s hrbtom obrnjeni (zaradi ognjemeta) proti publiki, na poseben oder za fotografe pa smo se lahko povzpeli šele po prvih treh pokih ognjemeta in ko je Keith Richards odprl koncert z riffom od Start Me Up.

Od tam naprej samo akcija, en komad na polno, pod odrom, in ker je vse tako naštudirano, so se pred mano sprehajali vsi. Mick Jagger je tako podivjano skakal, da ga je res težko loviti, Keith se smeji v svojem stilu, rad pozira, fotografom namenja poglede v kamere, Ronnie Wood je kot vedno bolj ob strani, občasno ga pogleda Charlie Watts v ozadju še ostali pridruženi člani benda. Tako hitro kot tu, mi en komad fotkanja na koncertu še ni minil. Čakal nas je še en komad in pol fotkanja s približno 30m razdalje od odra in ker je vsega lepega hitro konec se je tudi moja Rolling Stones foto avantura pod odrom kaj hitro zaključila. Hitel sem v backstage, kjer so nam lokalni organizatorji prijazno shranili opremo, potem pa nazaj gledat koncert. All i can say is wow :) Še danes me drži!





13 comments:

Unknown said...

Uuu.. huda tale zadnja! Sam k si dal tok majhne, da se res slabo vid...

Anonymous said...

Zakon! Fotografiranje Stonsov mora biti res orgazmicno;)

Iva said...

pizda, me prov zanima, katero barvo za lase uporabljajo pri svojih +60 letih, da jim prekrije vse sive :)))))))))))))))))) drgač pa - jebemti, i ja bi sine ... ful so dobre, miro, as per usual.

OLKI said...

Stari klele si pa nadmašio samog sebe!!!! Fotke so nore!!!

Anonymous said...

Stari, res je blo dobr. Fotke so pa tud ratale glede na precejšno nervozo :).

Mormo tole še kdaj ponovit. Baje so zlo kmal Police na Dunaju. A gremo? :)

Gregor said...

to mi deli ..... vedno znova me presenečaš ... super fotke

Matjaž Očko said...

ufff tole sem ti pa fauš :)
mora bit res nor filing tole fotkat...

Anonymous said...

Veri najs fotke, bravo stari, jaz ne bi posnel niti stejdža, ker bi se ročica tolk tresla:)

Anonymous said...

Very good photos. Thank you from the USA!

Miro said...

Hvala vsem za komentarje! Roka se je tresla, samo prej in pol vmes se ni smela :)

Thanks for the comments!

Anonymous said...

aaaa! tut js sm bla tam...vse kar lahko recem je: noro, bozansko...muska, show, RS macki, scena, folk...ma da dol pades:)in fotke: to je to, brez komentarja!!
lp

Irena said...

bravoooooooooooo... se vidi, da je blo noro!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Kul Miro!

Tele fotke ti pa res iz srca privoščim, ker vem kolikokrat sva v debatah omenjala prav fotkanje Rollingov!

Dbest!!!